keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Lahjan eka match show

Lahjan viikko mummolassa hoidossa sujui mainiosti. Lahja nautti isolla pihalla juoksemisesta todella paljon, ja "papan"kanssa oli kiva leikkiä erilaisia pallo- ja etsintäleikkejä. Maanantaina oltiin Ylöjärvellä ensimmäisessä match showssa. Kokemuksena otettiin tämä kisa! Lahjalla oli hyvin hauskaa ja varmasti myös yleisöllä. Seisottaminen onnistui ihan hyvin mutta vierellä juokseminen menikin ihan leikiksi :D. Noh, tätä hihnassa nätisti vierellä juoksemista ehditään vielä reenata. Sää oli aurinkoinen ja Lahja reagoi muihin koiriin ja yleiseen hälinään ihan rauhallisesti. Nähtiin myös Rauha-emää ja Lahjan kasvattajaa!  Hilja-sisko tuli vielä päivällä leikkimään, ja tytöt painattivat pihalla tuhatta ja sataa. Illalla junamatka Jyväskylään menikin nukkuessa, kumma juttu! :)



Täällä Keski-Suomessa on ollut pari päivää ihanat ilmat, ja ollaan Lahjan kanssa käyty kävelyllä läheisen rannan luona. Niin kuumakin on ollut, että Lahja pääsi hieman vilvoittelemaan jalkojaan veteen. Justiinasta paljastuikin armoton vesipeto ja hyvä kun sain sen pois vedestä. Saas nähdä onnistuisiko tulevaisuudessa vesipelastus...?

4 kommenttia:

  1. Lahja on jo niin ison näkönen.. :) miten teillä tapahtu yksinolon opettaminen, minkä ikäsenä alotit ja miten meni?

    VastaaPoista
  2. Juu, Lahja kyllä kasvaa ja on kyllä pentueen isoin narttu :D! Aloitin yksinoloharjoitukset heti kolmantena päivänä kun Lahja tuli. Ensin menin vain oven toiselle puolelle ja annoin jonkun possunkorvan. Tein lähdöstäni mukavan asian! Vähitellen lisäsin aikaa ja kuuntelin oven takana ettei Lahja vinkunut kun palasin. Myös paluustani en tehnyt mitään numeroa vaan kylmän rauhallisesti palasin sen enempää koiraan reagoimatta. Vähitellen lisäsin aikaa 5min, 15 min..ja tunti. Pisimmillään oli pikkuisena 3 tuntia ja vähitellen totutin 6 h. Kannattaa pentu jättää väsyneenä yksin, eli esim. lenkin tai leikkimisen jälkeen. Meillä meni kyllä tuo yksinoloharjoittelu kivuttomasti :). Joko teillä on pentu?? :)

    VastaaPoista
  3. Niin ja kannattaa opettaa pentua oleen yksin myös eri aikoina päivistä..niin ei ole sitten myöhemmin ongelmaa jos joutuu vaikka illaksi jättämään :).

    VastaaPoista
  4. Me haetaan pentu sunnuntaina! Stagedog She's A Lady. :) Manna tulee kutsumanimeksi.

    Ite oon varannu viikon niin että oon vaan kotona ja otetaan yksinoloharjotuksia, ja sitten oliskin jo 4h yksinoloja, vähän jännittää että edistytäänkö tarpeeksi nopeasti.. :)

    VastaaPoista