tiistai 14. toukokuuta 2024

Toivon ja Tähden kuulumiset toukokuussa 2024

On taas tullut aika päivittää hieman kuulumisia. Toivon ja Tähden yhteiselo sujuu mallikkaasti. On ihana katsoa, kuinka ne ulkona leikkivät todella sopuisasti. Sisätiloissa ei leikitä, mutta elämä on sopuisaa sisälläkin. Toivo kunnioittaa hyvin Tähden omaa tilaa. Toivon kanssa on jatkettu viime kesänä aloitettua hakua ja olimme tänä keväällä ilmaisukurssilla. Toivon ilmaisutapa on haukkuminen ja sen vahvistamista jatketaan edelleen. Kävimme vappuna myös esineruutu kurssipäivän ja ollaan ehditty muutama oma esineruuutu tekemään. Toivo tykkää juosta ja etsiä maalimiehiä metsässä, mutta vielä hieman jännittää jäädä sinne haukkumaan vierasta ihmistä, jos olen itse kaukana maalimiehestä. Eli näihin haetaan tänä kesänä vahvistusta. En tiedä onko se jännitystä vai kiirehtimistä etsimään sitä seuraavaa maalimiestä??

Vepekausi pyritään aloittamaan toukokuun lopussa, ja tämän kesän tavoite olisi päästä sove läpi! Odotan itse kovasti vepeharrastusta ja ehkäpä Tähtikin pääsee joihinkin treeneihin mukaan. Tähden etujalkojen nivelrikko on hieman edennyt ja olemme joutuneet hieman lisäämään Tähden lääkitystä, ja edelleen Librela pistos menee kuukauden välein. Tähti ei kuitenkaan onnu tai varo jalkojaan, mutta nuolee aika ajoin etujalkojaan. 

Toivo kävi viime syksynä mh-kuvauksen ja oikeastaan mitään yllättävää ei siinä esiintynyt. Ehkä hieman minua ja kuvaajia yllätti se, että Toivo pystyi rauhoittumaan hienosti, kun mitään ei tapahtunut. Toivo on utelias ja vilkas koira, joka palautuu hyvin haastavistakin tilanteista. Toivo pyrkii pitämään uhkaavat asiat ensin itse loitolla haukkumalla, mutta jos se ei riitä, hän turvautuu minuun. Minkäänlaista ääniherkkyyttä ei tullut testissä esille. https://jalostus.kennelliitto.fi/frmTulos.aspx?Id_Tulos=3769173

Maaliskuussa Toivo suoritti myös Valkeakoskella Koirat kasvatus-ja kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskokeen. Näin ollen meillä olisi nyt valmius alkaa harjoitella työn tekoa muiden ihmisten kanssa. Omat haaveet liittyvät koira-avusteiseen korkeakouluopetukseen, mutta katsotaan miten saan asioita edistymään ja Toivolle taitoja koulutettua. Toivo hieman kiihtyi toisen koiran (vieraan) läsnäolosta ja totesimme tuomarin kanssa, että Toivolle on parempi ettei se joudu työskentelemään vieraiden koirien läsnäollessa. Tämä ei ole kuitenkaan este terapiatyössä.

Kävimme myös viime viikonloppuna Tamskin hallilla hoopers epikset. Mölli radalta saatiin puhdas suoritus ja avoimelta radalta tuli muutama hoopin ohitus (-10 pistettä). Toivottavasti ensi vuonna hoopers tulee kisalajiksi Suomeen ja päästään myös siinä kisailemaan.  Olin yllättynyt, että Toivo keskittyi todella hyvin minuun kisapaikalla eikä ottanut suuremmin häiriötä muista koirista. Toki halli oli aika rauhallinen verrattuna esim. agilitykisoihin. Remmilenkillä meillä on vielä treenailtavaa toisten koirien ohituksessa. 😊 

Toivon hoopers, möllirata

Toivon hoopers, avoin luokka 

Tokoilu on jäänyt nyt Toivolla hieman vähemmälle, mutta kyllä vuoden tavoitteeksi voisi ottaa toko alo luokan suorittamisen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti