perjantai 27. tammikuuta 2017

Tähystys sterilisaatio

Vuosi on alkanut vauhdikkaasti. Ollaan käyty muun muassa jäällä juoksentelemassa ja Nokian koirauimalassa, jossa tytöt pulikoivat kevyesti puolisen tuntia.
Vepetreeniä talvikaudella Nokian koirauimalassa.

Tänään oli jännittävä päivä, sillä Lahja sterkattiin tähystyksellä Eläinlääkäriasema Reviirissä. Aamulla vein Lahjan yhdeksältä ja alkuun otettiin verikokeet. Todella ihanaa henkilökuntaa ja heti tajusivat ottaa verinäytteen takajalasta, koska Lahja on etutassuista tosi herkkä. Lahja käyttäytyi varsin mallikkaasti eläinlääkärissä, vaikka se on herkkä, se ei ole ikinä murissut lääkärille ja nytkin heilutti häntäänsä kun keuhkoja kuunneltiin. Hieman yritti kiivetä mun syliin turvaan kun verinäytettä otettiin. Hassu koira. :) Toista se on tyttären kanssa, joka ei todellakaan rakasta eläinlääkäreitä! Lahjan veriarvot olivat kaikki kunnossa ja leikkaus aloitettiin kymmenen aikaan. Poistuin paikalta kun Lahja oli saanut rauhoittavan lääkkeen. Kolmen jälkeen menin jo hakemaan, ja leikkaus oli mennyt hyvin. Eläinlääkäri Pipsa oli kyllä aivan mahtava henkilö, kumpa kaikki ihmislääkäritkin olisivat tuollaisia! Vaikka leikkaus oli hintava, olen lukenut siitä paljon hyvää ja positiivista palautetta ja keskustellut myös asiantuntijoiden kanssa. Kaikki ovat sitä nykyään suositelleet. Toipuminen on paljon nopeampaa ja helpompaa etenkin aktiivisen koiran kanssa.
Ennen leikkausta, Lahja ihmetteli mitäs nyt tapahtuu. 

Leikkauksen jälkeen pienissä pöllyissä.


Lisää tietoa narttukoiran sterilisaatiosta tähystämällä:
http://reviiri.info/fi/blogi/vatsaontelon-t-hystysleikkaukset-laparoskopia-mm-narttukoiran-sterilaatio-t-hyst-m-ll

Lahja oli hieman pöllyissä kun hain sen, mutta kotimatkalla kävi jo pissalla. Kotona lepäili, ruoka ei maistunut, mutta ilmoitti kun oli hätä ja teki tarpeet ulos. Tähti oli hieman ihmeissään emän rauhallisesta käytöksestä. Reviiristä soitettiin vielä illalla ja kyseltiin koiran vointia, aivan upeaa palvelua! Lahja on nyt "saikulla" 10 päivää, jonka jälkeen saa aloitella toko ja rallytoko hommat ilman hyppyjä. Kuukauden päästä palataan agilityyn. Kipulääkettä Lahja saa nyt 3-5 päivää. Tähdellä on nyt sitten kuukauden agilitytreenit ja omat tokotreenit päälle. Noh, sillä energiaa kyllä riittääkin! Lahjan kuusikkopentue, joka syntyi joulukuussa 2013 jäi nyt sitten Lahjan ensimmäiseksi ja viimeiseksi pentueeksi.

Olen miettinyt tämän vuoden tavoitteita, mutta olenkin nyt ajatellut, että meillä ei tänä vuonna tehdä mitään kirjallisia tavoitteita. Harrastetaan ilolla ja hauskuudella, eikä vakavasti. Lahja toivuttuaan varmasti kuitenkin kisaa ainakin vepessä ja rallyssa, mutta ehkäpä myös agilityssä (ohjaajasta en vielä tiedä)..;).Tähdellä varmasti jatkoa tokossa ja uusia aluevalloituksia kuten nosework ja koiratanssi, jotka minua kiinnostavat.

Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta, parempaa vuotta 2017!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti