tiistai 14. heinäkuuta 2015

Vesipelastus sove suoritettu ja ensimmäinen ALO 1 tulos.

Käytiin Lahjan kanssa Isojoella vesipelastuskokeissa. Lauantaina oli vuorossa soveltuvuuskoe, joka piti läpäistä ennen kuin voi virallisesti alkaa kisata vepekokeissa. Sovea voi yrittää vain kaksi kertaa. Hieman siis jännitti kun kisapaikalle saavuttiin. Apuohjaajana meillä oli Lahjan kasvattaja Sini, jolla on paljon kokemusta tästäkin lajista. Onneksi, sillä kyllä jännitti. Ilma oli hieno ja sää tyyni. Kisaporukka oli varsin rentoa ja mukavaa ja tuomari hyvin hauska täti. En ole ennen ollut näin leppoisissa kisoissa. Soveen kuului neljä liikettä: veneestä hyppy ja koira ui rantaan 50m, esineen vienti veneeseen (30m), veneen haku (30m.) sekä hukkuvan haku (30m.). Lahja sai täydet pisteet kaikista liikkeistä ja pisteet 100/100. Olipa hienoa. Lahja <3, aina niin valmiina pelatamaan hukkuvan!!

 Koska koe meni niin hienosti, ilmoitin Lahjan myös sunnuntaille kisaamaan alokasluokkaan, jossa on samat liikkeet kuin sovessa. Sunnuntain kisassa oli hieman enemmän tuulta, mutta Lahja työskenteli innokkaasti ja pistein 100/100 lähdettiin kotimatkalle. Oli huikean kiva reissu ja tämä laji on kyllä molempien mieleen. Tokosta on tullut jo niin tylsää ja agilityssä rimat tippuilee. Tässä kaikki tuntui onnistuvan ja takana oli tänä kesänä vain yhdet treenit! Vielä vaaditaan yksi ykköstulos alokasluokasta jonka jälkeen siirrytään avoimeen luokkaan. Tavoite meillä on suorittaa tänä kesänä vepestä alokasluokka ja ehkä yksi avoimenluokan koe ja pikku hiljaa tulevina kesinä kohti voittajaluokkaa!!Kyllä Tähdestäkin on ainesta vepeilyyn, se ei ehkä ole ihan niin vettä rakastava eläin mitä emänsä. Mutta Tähtikin jo osaa hakea hukkuvaa sekä hypätä veneestä.


Käytiin me myös yhdessä tokokokessa, mutta Lahjan vepekokeet oli vieneet niin koiran kuin omistajankin innon, joten tokoilu oli ihan häröilyä ja 3.tulos saatiin avoimesta luokasta. Tokon säännöthän muuttuvat ja katsotaan onko intoa treenata uusilla säännöillä. Nyt lomaillaa ja traanaillaan vepeä. Syksyllä sitten katsotaan mihin on intoa ja mahdollisuuksia.

Lahjan sisko Hellä on nyt astutettu ja nyt jännitetään tuleeko pentusia ja jos tulee niin millaisia...lisätietoa voi löytää Puuttomantorpan kotisivuilta. :)

Ihanaa kesää kaikille lukijoille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti