perjantai 23. elokuuta 2024

Toivo suoritti paimennustaipumustestin ja onnistunut astutus

Elokuu alkoi jännittävissä merkeissä! 

Vietettiin kaksi päivää vepeleirillä Ruovedellä. Tosi kivoja rantoja (4 erilaista rantaa) ja mukavia kouluttajia. Toivolle rakennettiin viennissä lähtöä, maalitolppien väliin rantautumista ja vahvistettiin kiinnostusta veneelle. Hukkuvaa pelastettiin jo liikkuvasta veneestä. Pätevä pieni mies, jolla intoa riitti kahteen päivään mukavasti.

Käytiin myös Lopella suorittamassa paimennustaipumustesti hyväksytysti. Toivolla oli lampailla vauhtia melko hurjasti, eikä tuomarin jämäkästi eteen astuva saapaskaan sitä pysäyttänyt. Tuomarit totesivat ettei tässä ole kahta sanaa siitä, ettei kiinnostusta lampaisiin olisi. Kysyin vielä "Onko vähän liikaakin?" niin hymähtivät, että tarvitsee kyllä jämäkän koulutuksen, että paine menee läpi. Että ihan pienestä tämä koira ei hätkähdä.  

Arvostelu Eija Kansanaho-Palonen

Lauman lähestyminen: Kiinnostuu jo kaukaa, vauhdilla kohti laumaa.

Kontakti laumaan: Intensiivinen kontakti, ei edes paineesta hätkähdä.

Kiinnostus ja aloitekyky: Hallitsee laumaa liikkeellä ja vauhdilla. 


Samalla viikolla käytiin Tamkilla työpaikkassani opiskelijoiden kanssa viettämässä yksi aamupäivä demoamassa koira-avusteista fysioterapiaa. Toivo ei ikinä ennen ole ollut noin isossa ihmisporukassa (n. 20 henkilöä) ja huomasi kyllä, että sitä vähän jännitti. Toivolla oli kova keskittyminen minuun ja halusi varmistaa aina minulta, että käskyä totellaan. Harjoitukset, joita kotona oli harjoiteltu sujuivat hienosti ja opiskelijat osasivat hienosti myös kouluttaa Toivoa. Kaikille myöhässä tulijoille piti käydä ovella haukkumassa 😁.  Harmi ettei minulla ole nyt ole sellaista työpaikkaa, jossa koira voisi olla säännöllisesti. Tuollainen silloin tällöin tilanne on kyllä Toivolle liian kuormittavaa. Enkä usko, että voisin sitä säännöllisesti pitää koulussa.


Tuossa loppukeväästä Särkivaaran kasvattaja Teija Tarkkanen kyseli antaisimmeko Toivoa käytettäväksi hänen syksyn seuraavaan pentueeseen isäksi. Juteltuani myös Toivon kasvattajan Kirsin kanssa asiasta, päädyimme että Toivoa voidaan käyttää. Teija tiesi tarkalleen Toivon sukupuun ja tietää millaista urosta etsii, joten sitten jäimme odottamaan Marsun (Särkivaaran Mitään En Muuttais) juoksuja. Juoksut alkoivat noin viikko sitten ja tiistaina proget olikin jo sellaisissa lukemissa, että tapaaminen oli järjestettävä. Astutus meni tosi hienosti (ensimmäistä kertaa itse näin tilanteen livenä). Toivo tiesi heti mitä tehdä, eikä häntä haitannut vieraat ihmiset siinä ympärillä. Nyt jäädään odottamaan onnistuiko astutus! Jännittävää, pienestä miehestä on siis kasvanut iso mies 😀💙.