lauantai 6. heinäkuuta 2024

Toivo suoritti vesipelastuksen soveltuvuuskokeen!

Ollaan ahkerasti treenailtu heti kesän alusta alkaen vepeä, koska ilmatkin ovat suosineet. Toivo tekee hyvin kaikki muut liikkeet paitsi vienti. Tämä ei itseäni mitenkään yllätä sillä muinoin Lahjan kanssa rakennettiin vientiä useampi kesä. 😀 Tähdelle vienti on ollut aina melko helppoa ja sekin on päässyt tänä kesänä treenailemaan. Tähti tekee loistavasti vepen avo liikkeet. Harmi kun nivelrikon takia emme voi kisata. 

Toivo suoritti lauantaina 29.6.2024 Ruskossa vepen sove luokan 75/100 pistettä. Kaikki muut liikkeen meni täydellisesti, mutta viennissä Toivo kääntyi 1,5 metrin jälkeen takaisin rantaan eikä ollut kyllä yhtään lähdössä. Koira toimi muuten hienosti vieraassa rannassa ja "iso" hukkuva mieskään ei ollut mikään ongelma. Vepe kisoissa on kyllä aina niin mukava tunnelma ja rento ilmapiiri.


Ainoa huono puoli runsaassa vepeilyssä on se, että Toivon iho on ollut selän puolelta tosi kuiva ja hilseilevä. En ole aikaisemmin pessyt ikinä Lahjaa tai Tähteä vepen jälkeen, mutta Toivon kanssa on pakko ja se on myös kuivattava hyvin. Aloitin myös ravintolisänä molemmille koirille Redonyl Ultran, jotta saadaan iho kuntoon ja kestämään runsasta uimista. 



Teetettiin Toivolle myös Laboklinikin geenitesti ja testitulosten osalta Toivo oli puhdas seuraavien osalta: 

Collie eye anomaly (CEA) Degenerative myelopathy (DM exon 2), Hereditary cataract (HSF4), MDR1-gene variant (MDR1), Brachyuria (stumpy tail), Neuronal ceroid lipofuscinosis (NCL) and Progressive retinal atrophy (prcd-PRA). (Labogen.fi )

Eli siis kaikkien niiden osalta jota tähän australianpaimenkoirille suunnattuun testiin kuului!

Toivo kesällä 2024.